Abortus

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: "ca-pub-2455691876686809",
enable_page_level_ads: true
});

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2455691876686809”,
enable_page_level_ads: true
});

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan op het logo van een partij voor meer informatie.


Info Rijksoverheid

Als zwangere vrouw kunt u ervoor kiezen uw zwangerschap af te breken. Bijvoorbeeld omdat de zwangerschap ongewenst is. Of omdat er een medische noodzaak voor abortus is. Abortus mag tot een kind voor de wet levensvatbaar is buiten het lichaam van de moeder. Dat is bij 24 weken zwangerschap.

Lees info rijksoverheid blz !


Lees ons standpunt over Abortus.

logo-sp-002 De SP is voorstander van de huidige abortuswetgeving. Een zorgvuldige uitvoering van abortus is daarbij van belang. Wanneer vrouwen besluiten om een ongewenste zwangerschap te beëindigen is het belangrijk dat zij goede voor- en nazorg krijgen. Het is geen goed idee om een abortuspil via de apotheek beschikbaar te stellen…..


logo-groen-links-002 GroenLinks vindt dat vrouwen baas zijn over hun eigen lichaam en dus zelf mogen beslissen of ze een abortus willen. GroenLinks is er trots op dat het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen goed is geregeld in Nederland.


pvdaAlleen de vrouw heeft het recht om in overleg met haar arts te besluiten of ze haar zwangerschap wil uitdragen of afbreken. De PvdA pleit voor goede voorlichting en laagdrempelige toegang tot anticonceptiemiddelen om de voortdurende daling van abortuscijfers in Nederland te stimuleren en de kwetsbare groep die meerdere abortussen ondergaat te verkleinen.


 D66 Als een vrouw ongewenst zwanger raakt, beslist zij in samenspraak met de arts of zij haar zwangerschap wil voortzetten of niet. D66 is voor het afschaffen van de wettelijke bedenktijd voor abortus van 5 dagen. De 24 weken grens voor abortus blijft bij D66 gehandhaafd.


logo-christen-unie-002 De ChristenUnie heeft zich altijd verzet tegen de legalisering van abortus. Het is hartverscheurend dat ieder jaar in ons land meer dan 30.000 zwangerschappen (1 op de 7) worden afgebroken…..


 logo-vvd-002 Abortus is in Nederland toegestaan, onder strenge voorwaarden. Een vrouw kan tot 24 weken in de zwangerschap om abortus vragen. Die moeilijke en verdrietige keuze maakt de vrouw zelf. Daar heeft zij haar eigen redenen voor. Wij oordelen daar niet over…..


logo-sgp-002 Door de echoscopie zien we nu beter dan ooit dat een foetus van twaalf weken geen klompje cellen is, maar een klein mensje met alles erop en eraan. En het hartje kun je al vanaf de vijfde week horen kloppen…..


 cda-logo-150x150  We moeten ongewenste zwangerschappen in de eerste plaats zoveel mogelijk voorkomen. Dat betekent dat we blijvend moeten investeren in goede voorlichting. Zeker jongeren moeten tijdig worden voorgelicht over relaties, het gebruik van voorbehoedmiddelen…..


Hoe hebben wij ons ingezet voor dit thema?

partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small logo-sp-002 logo-groen-links-002 logo_50plus pvda D66 logo-christen-unie-002 logo-vvd-002 logo-sgp-002 cda-logo-150x150 pvv2 


 Geen Standpunt of informatie.

denk2 forum-voor-democratieimages


Bekijk de politieke successen van de partijen.

Info Rijksoverheid  Wikipedia  Twitter

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  9-6-2017 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.