Ons standpunt over Defensie

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan op het logo van een partij.

Uit regeerakkoord 2017 -2021

De snel toenemende instabiliteit in de wereld waarin aard en omvang van dreigingen en crises in hoog tempo variëren, vergen een moderne en goed toegeruste krijgsmacht. Binnenlandse en internationale veiligheidsproblemen grijpen steeds meer in elkaar en steeds vaker zijn instabiele landen in de ‘ring van instabiliteit’ rondom Europa daarvan de oorzaak. Een veelzijdig inzetbare krijgsmacht die uitvoering kan geven aan zijn grondwettelijke taken is het uitgangspunt. Daarvoor zijn investeringen nodig. De snel veranderende wereldorde vraagt van Nederland om in bondgenootschappelijk verband een relevante bijdrage te leveren om de internationale veiligheidsdreigingen het hoofd te bieden. In de eigen regio zal met Europese bondgenoten meer worden samengewerkt.

Lees het regeerakkoord (blz 47)


Lees ons standpunt over defensie

cda-logo-150x150De veiligheid in de wereld is in de afgelopen jaren fors verslechterd, vooral aan de randen van Europa. Tegelijk heeft Nederland in de afgelopen decennia te veel bezuinigd op en te weinig geïnvesteerd in Defensie. Daardoor oefenen militairen inmiddels zonder munitie en staat de helft van de voertuigen van de landmacht stil. Dat is zeker niet de professionele krijgsmacht die we hard nodig hebben…..


logo-christen-unie-002De ChristenUnie staat voor een veelzijdig inzetbare krijgsmacht: een krijgsmacht die kan beschermen, interveniëren en stabiliseren. Een krijgsmacht die samen met die van onze bondgenoten over de capaciteiten beschikt die nodig zijn voor het verdedigen van het eigen en bondgenootschappelijk grondgebied, en een bijdrage kan leveren aan handhaving van de internationale rechtsorde die past bij onze positie in de wereld (vredesmissies)…..


D66 D66 vindt dat Nederland deelt in de collectieve verantwoordelijkheid voor een veilige wereld. Een wereld waarin er voortdurend aandacht moet zijn voor mensenrechten, de internationale rechtsorde en mensen in kwetsbare posities. Internationale samenwerking is dé kracht achter veiligheid en welvaart. D66 ziet in die internationale samenwerking een leidende rol voor Europa…..


denk2 De taken van defensie beperken tot waar wij internationaal in uitblinken: vrede en wederopbouw…..


https://forumvoordemocratie.nl/verkiezingsprogrammaForum voor Democratie is van mening dat de inzet van onze defensie vooral ten goede moet komen aan het nationale belang. Er moet grote terughoudendheid worden betracht bij het aangaan van buitenlandse missies waarvan de uitkomst vaak zeer twijfelachtig is: voor de regio zelf, maar ook voor onze eigen militairen. Daarnaast is het op pad sturen van militairen met personele of materiële tekorten voor ons uitgesloten…..


logo-groen-links-002Flexibele krijgsmacht. GroenLinks kiest voor een flexibele krijgsmacht met focus op onderdelen waar we goed in zijn, zoals het patriot-luchtverdedigingssysteem, transporthelikopters en de 3D-benadering in internationale missies…..


pvdaZorgvuldig omgaan met defensie. Politieke of economische druk, of soms zelfs militair ingrijpen kunnen nodig zijn om een politieke oplossing tot stand te brengen, mits dit is ingebed in een vredesstrategie. Nederland doet alleen mee aan militaire missies als daar een solide internationale rechtsgrondslag voor bestaat, bij voorkeur op basis van een resolutie van de VN-Veiligheidsraad…..


partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small De Partij voor de Dieren wil op het gebied van defensie in beginsel geen gevechtsmissies. Om conflicten te voorkomen moeten we de aarde duurzaam beheren en zorgen voor een rechtvaardige verdeling van voedsel en hulpbronnen. Militair ingrijpen is zelden een oplossing en leidt vaak tot een verergerd conflict, ten koste van talloze mensenlevens. Missies moeten gericht zijn op een eerlijker verdeling van natuurlijke hulpbronnen van de aarde…..


logo_50plus47. Defensie en veiligheid.  • Nederland versterkt de internationale terrorismebestrijding, de inlichtingendiensten en de aanpak van jihadisten. • Preventief optreden tegen personen die terroristische aanslagen voorbereiden. • Defensie kan ook worden ingezet bij een terroristische dreiging…..


logo-sgp-002Zorgen voor de veiligheid van haar burgers is de eerste taak van de overheid. Dat betekent heel concreet: de verdediging van het land tegen vijanden van buitenaf. Dat kan alleen met een sterke krijgsmacht die samenwerkt met andere landen. Dat samenwerken moet eerst en vooral bilateraal en via de NAVO, al sinds de Koude oorlog de hoeksteen van ons veiligheidsbeleid…..


spMilitairen zetten zich met lijf en leden in voor onze veiligheid en de internationale rechtsorde. We vragen veel van onze mannen en vrouwen. Dat geeft Defensie als werkgever ook verplichtingen. Personeel moet kunnen rekenen op goede arbeidsomstandigheden en deugdelijk materieel…..


logo-vvd-002  Defensie is een van de belangrijkste taken van de overheid. Zonder veiligheid is er ook geen vrijheid. Onze krijgsmacht is onmisbaar voor die veiligheid. In vergelijking met andere landen geven we weinig uit aan defensie. Daarom willen we dat er niet meer op defensie wordt bezuinigd. Er moet juist meer geld naartoe.


Wat kun je bij ons nog meer vinden over dit thema?

cda-logo-150x150 logo-christen-unie-002 D66 denk2 logo-groen-links-002 pvda partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small pvv2 logo_50plus logo-sgp-002 sp logo-vvd-002


 Informatie over dit thema bij: Rijksoverheid, Wikipedia en Twitter.

Bekijk de politieke successen van de partijen.

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  7-11-2017

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2455691876686809”,
enable_page_level_ads: true
});

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.