Europa

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan op het logo van een partij.

Uit het regeerakkoord 2017 – 2021

Europa brengt Nederland vrede, veiligheid en welvaart. Naast een economische gemeenschap is de Europese Unie een waardengemeenschap waarin Nederland zich thuis voelt. Recht en vrijheid staan centraal. In de Europese herbezinning over de rol van de unie, staat voorop dat Nederland onlosmakelijk is verbonden met de EU.
Er zijn belangrijke thema’s waar een actievere rol van de EU gewenst is omdat Nederland alleen doelstellingen niet kan bereiken. Migratie, klimaatverandering en grensoverschrijdende criminaliteit zijn voorbeelden van zulke thema’s.
Aan de andere kant kan worden vastgesteld dat de EU op terreinen regels heeft gesteld waar de eigen  verantwoordelijkheid van lid staten onnodig wordt ingeperkt, zoals volkshuisvesting.
Lees het regeerakkoord (blz 49)

Wij zitten in het Europeesche parlement.

cda-logo-150x150We hebben als Nederland een slagvaardig Europa nodig om onze belangen te beschermen en onze positie te versterken. In een wereld van onzekerheid en instabiliteit delen wij onze waarden met andere Europese landen….. 


logo-christen-unie-002De ChristenUnie is voor samenwerking, maar tegen een superstaat. De Europese Unie moet nodig worden heringericht, terug naar waarom het begonnen is…..


D66Europese integratie is een waarborg voor vrede, veiligheid en welvaart. In een wereld met opkomende grootmachten en uitdagingen die landsgrenzen overschrijden is het cruciaal dat Europa samenwerkt….. 


logo-groen-links-002Nederland verdient een goede boterham aan de Europese Unie. Dat is niet verwonderlijk voor een land dat zich richt op handel met zijn buurlanden. Maar de EU is meer dan een interne markt met 500 miljoen consumenten…..


pvdaMeer banen in Nederland. Banken en bonussen aanpakken. Het tegengaan van de oneerlijke verdringing van werk. Voor een Europa dat samenwerkt in plaats van verdeelt….  Europa gaat om mensen, niet alleen om de markt….. 


partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-smallDe Partij voor de Dieren is voor Europese samenwerking, maar tegen de huidige, ondemocratische vorm van de EU. Internationale samenwerking kan verbetering opleveren voor mensen, dieren, natuur en milieu, maar door de manier waarop de Europese afspraken nu worden gemaakt komen mensen, dieren, natuur en milieu er juist slechter vanaf…..


pvv2De PVV wil Nederland uit de EU. We voeren de gulden weer in en behouden toegang tot de interne markt door bilaterale handelsverdragen te sluiten met de EU. Dat levert 10% extra welvaart op tegen 2024 en 13% tegen 2035: bijna 10.000 euro per huishouden per jaar…..


spWij willen graag samenwerken in Europa, maar onze democratie en verzorgingsstaat niet offeren op het Brusselse offerblok. We moeten in Europa niet langer het overleven van de euro en de kortzichtige economische belangen van de grote bedrijven, banken en beleggers vooropstellen. We moeten prioriteit geven aan de democratische en sociale belangen van de burgers van alle Europese lidstaten. Dat is beter voor iedereen…..


logo-vvd-002Europa is belangrijk voor Nederland, maar Brussel bemoeit zich met te veel zaken. De EU moet zich bij haar kerntaken houden. Die kerntaken hebben vooral te maken met de economie. Alle andere zaken kunnen de lidstaten prima zelf regelen. Wij willen bijvoorbeeld absoluut geen belastingen uit Brussel en geen bemoeienis met onze sociale zekerheid en pensioenen…..


logo-sgp-002 De bijna dogmatische ideologie dat de EU één dient te worden en haar invloedssfeer en macht steeds verder uit moet breiden, is bij veel Europese burgers en ondernemers op haar retour. Alleen de Europese elite lijkt niet in de gaten te hebben dat het maatschappelijk draagvlak voor het ‘project Europa’ er sinds de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap (EEG) nog niet zo slecht voor heeft gestaan…..


Wij zitten niet in het Europa Parlement maar hebben wel een standpunt

https://forumvoordemocratie.nl/verkiezingsprogramma ‘Europa’, de Europese beschaving en Europese samenwerking zijn zeer belangrijk en Forum voor Democratie is daar dan ook erg voor. Precies daarom zijn we tegen de EU. De EU is grenzeloos uitgedijd en verworden tot een volstrekt ondemocratische moloch. Het is een achterhaald bestuursmodel…… 


denk2 Méér Europa, minder Brussel….


logo_50plus 46. Europa, EU en euro.  • De Europese Unie maakt een pas op de plaats: geen uitbreiding met nieuwe landen.  • 50PLUS is tegen uittreden van Nederland uit de EU……


Informatie over ons werk in het Europeesche parlement?

cda-logo-150x150 logo-christen-unie-002 D66 denk2 https://forumvoordemocratie.nl/verkiezingsprogramma logo-groen-links-002 pvda partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small pvv2 logo_50plus sp logo-vvd-002 logo-sgp-002


 Bekijk de politieke successen van de partijen.

Info RijksoverheidWikipedia en Twitter.  

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  23-7-2017


Politieke programma vergelijker Standpunten vergelijker Politieke partijen vergelijker

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2455691876686809”,
enable_page_level_ads: true
});

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.