Integratie

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan hieronder op het logo van een partij.

Uit regeerakkoord 2017 – 2021 Kabinet-Rutte III

Menswaardig en effectief migratiebeleid.
In deze tijden is een ongekend aantal mensen in beweging. Zowel mensen die vluchten voor oorlog en instabiliteit in diverse regio’s als migranten met een economisch motief. De wegen die zij zoeken naar met name Europa hebben talloze menselijke drama’s tot gevolg en mensensmokkelaars maken misbruik van de situatie. Tegelijkertijd zetten de asielstroom en opvangvraagstukken in combinatie  met integratieproblemen de verhoudingen binnen de Nederlandse samenleving en tussen de Europese lidstaten op scherp. Onderling vertrouwen en sociale cohesie dreigen bij al te grote migratieschokken af te kalven.
Het kabinet zet zich daarom in voor een effectief en menswaardig migratie- en integratiebeleid op nationaal en Europees niveau. Dat omvat de aanpak van de oorzaken van vluchtelingenstromen, het verbeteren van opvang in de regio, het opvangen van vluchtelingen conform internationale verdragen en het tegengaan van irreguliere migratie. Wie mag blijven, moet snel meedoen. Daarmee vergroten we kansen van nieuwkomers. Wie niet mag blijven, moet snel vertrekken.

Ons standpunt over integratie.

cda-logo-150x150 Echte integratie vraagt om meer dan alleen het spreken van de taal of het vinden van een baan. Integratie gaat ook over opvoeding in het eigen gezin, omgaan met je buren en het respect voor de waarden en tradities van de Nederlandse samenleving.


logo-christen-unie-002 Vanaf het begin van de aankomst van vluchtelingen wordt ingezet op integratie en meedoen in de Nederlandse samenleving. 


logo-groen-links-002 Voor integratie is ook kennis van onze grondrechten van groot belang. De Nederlandse Grondwet geldt voor iedereen en vormt de basis van onze samenleving. Daar moet iedereen zich dus aan houden.


pvda Integratie heeft de meeste kans van slagen als mensen met diverse achtergronden elkaar ontmoeten in de wijk, op school en bij de vereniging. 


logo_50plus 29. Immigratie en integratie


sp Achtereenvolgende regeringen hebben de integratie ernstig verwaarloosd. Veel mensen met een migratie-achtergrond hebben op eigen kracht een plaats in de samenleving verworven, maar nog te veel mensen blijven aan de kant staan. 


logo-vvd-002  In Nederland is iedereen gelijkwaardig. Of je nu man of vrouw bent, homo of hetero, gelovig of ongelovig. En of je hier nu wel of niet geboren bent. Als je onze vrijheden en onze waarden omarmt, dan hoor je er gewoon bij. Dan word je een onderdeel van ons, van Nederland.


Wat kun je bij ons nog meer vinden over dit thema?

cda-logo-150x150 logo-christen-unie-002 D66 denk2 logo-groen-links-002 pvda partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small pvv2 logo_50plus  sp logo-vvd-002


Geen Standpunt of informatie.

https://forumvoordemocratie.nl/verkiezingsprogramma logo-sgp-002 


Informatie over dit thema bij:  RijksoverheidWikipedia en Twitter.  

Bekijk de politieke successen van de partijen.

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  24-09-2017.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2455691876686809”,
enable_page_level_ads: true
});

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.