Ontwikkelingssamenwerking

Kies een standpunt in de menubalk en klik hier onder op het logo van een partij.

Uit regeerakkoord 2017 – 2021

Ontwikkelingssamenwerking is, als integraal onderdeel van het buitenlands beleid, gericht op de bestrijding van de grondoorzaken van armoede, migratie, terreur en klimaatverandering. Dat gebeurt binnen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. We zien resultaten van de wereldwijde samenwerking.
Extreme armoede en honger zijn teruggedrongen. Kindersterfte neemt af en we worden ouder dan ooit. Een historisch aantal kinderen gaat naar school. Dat is te danken aan economische ontwikkeling, ontwikkelingssamenwerking en wetenschappelijke vooruitgang. In ons toekomstig beleid zullen impact en meerwaarde leidend zijn, met speciale aandacht voor de meest kwetsbaren zoals vrouwen en kinderen.
Lees het regeerakkoord (blz48)

Lees ons Standpunt

 cda-logo-150x150  Er liggen grote opgaven in het opvangen van vluchtelingen die door oorlog of klimaatveranderingen opvang in de regio nodig hebben. Wij kiezen ervoor om diplomatie, Defensie, handel en ontwikkeling samen te brengen in een geïntegreerde aanpak…..


logo-christen-unie-002   De ChristenUnie zet zich in voor een sterk ontwikkelingsbeleid. Hiermee streven we naar recht en gerechtigheid voor onze naasten. Juist in een tijd waarin er weinig aandacht is voor ontwikkelingssamenwerking, maar vooral gaat over vluchtelingen en opvang in de regio. De ChristenUnie wil de échte oorzaken van migratie structureel aanpakken en dat kan alleen als je daar ook in investeert. Naast geld moeten er meer eerlijke verhoudingen komen, met een eerlijke handel en belastingen.


denk2 Bestrijding van de ongelijkheid in de wereld.
DENK vindt dat een rechtvaardige wereld een wereld is, waarin het verschil in welvaart, gezondheid en kennis wordt verkleind, zodat ieder mens met gelijke kansen aan het leven begint. DENK is daarom:


logo-groen-links-002 Een rechtvaardige wereld begint voor GroenLinks bij ontwikkelingssamenwerking, die zich richt op armoede de wereld uit helpen. Dit kan alleen als projecten voor ontwikkelingssamenwerking door de internationale gemeenschap toegespitst worden op de wensen en noden van mensen in ontwikkelingslanden.


pvda We leven in een wereld waar de meest kwetsbare mensen het hardst geraakt worden door de economische crisis, klimaatverandering en conflict. Ontwikkelingssamenwerking is en blijft daarom essentieel voor de PvdA. We richten ons op het versterken van zelfredzaamheid door te investeren in terreinen waarop we ervaring hebben: recht en veiligheid, landbouw en voedselzekerheid, water en gezondheidszorg, waaronder ziektes als malaria en hiv/aids. Meer aandacht gaat uit naar de meest fragiele staten en conflictregio’s. En we zetten ons in voor de meest kwetsbare groepen zoals kinderen, vrouwen en vluchtelingen.


partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small De Partij voor de Dieren heeft forse kritiek op de huidige ontwikkelingssamenwerking. We willen niet bezuinigen op de hulp aan de allerarmsten, maar juist investeren in effectieve oplossingen en leidend zijn in de internationale agenda voor ontwikkelingssamenwerking. De Partij voor de Dieren is op dit moment de enige politieke partij die de bijdrage van Nederland aan ontwikkelingssamenwerking tot minstens 1 procent van het nationaal inkomen wil verhogen. De hulp moet worden gericht op de belangen van de mensen daar en niet primair op de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven……


logo_50plus Nederland houdt zich aan de internationale afspraken als het gaat om het geven van ontwikkelingshulp, maar wil wel nadrukkelijk garanties voor een juiste besteding. Het Nederlandse bedrijfsleven moet de koppositie als het gaat om internationale samenwerking verstevigen. Internationale samenwerking en afstemming bij noodhulp is gewenst.


logo-sgp-002 Het slechte nieuws is dat er iedere dag nog meer dan 800 miljoen mensen leven in extreme armoede. En 30 miljoen mensen gaan gebukt onder moderne slavernij. Maar er is ook goed nieuws: het percentage mensen dat in ontwikkelingslanden in extreme armoede leeft daalde van 47% in 1990 naar 14% in 2015. Geld bestemd voor hulp aan andere landen kan ook góed worden besteed…..


sp  De inzet van de SP voor menselijke waardigheid en solidariteit houdt niet op bij de landsgrenzen. Speciale aandacht is er voor mensen die onvoldoende toegang hebben tot basisbehoeften als voedsel, drinkwater, gezondheidszorg en onderwijs. Ook maken we ons hard voor mensen die onderdrukt worden of zuchten onder een gewapend conflict. Het gaat daarbij vaak om landen die op basis van het bruto nationaal product (BNP) ontwikkelingsland zijn, maar dat geldt lang niet altijd. Het BNP alleen is daarom geen geschikte maat om welvaart en welzijn te meten en is aan vervanging/aanvulling toe. Je kan bijvoorbeeld ook kijken naar de Human Development Index (HDI), die onder meer levensverwachting, onderwijs, koopkracht en inkomensongelijkheid meeweegt….


logo-vvd-002  Wij willen minder geld besteden aan ontwikkelingshulp. Ons geld komt te vaak terecht bij corrupte regeringen en levert de mensen die het nodig hebben dus niets op. Het geld moet niet meer rechtstreeks naar regeringen, maar naar projecten die handel en veiligheid verbeteren. Voor echte noodhulp, bijvoorbeeld na een ramp, willen we altijd geld uittrekken. Datzelfde geldt voor opvang van vluchtelingen in de regio.


Onze activiteiten voor dit thema?

cda-logo-150x150 logo-christen-unie-002 D66 denk2 logo-groen-links-002 pvda partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small pvv2 logo_50plus logo-sgp-002 sp logo-vvd-002


Geen Standpunt of informatie.

https://forumvoordemocratie.nl/verkiezingsprogramma


Informatie over dit thema bij:  RijksoverheidWikipedia en Twitter.

Bekijk de politieke successen van de partijen.

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  1-11-2017

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2455691876686809”,
enable_page_level_ads: true
});

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.