Oorlog

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan op het logo van een partij.

Uit het regeerakkoord 2017 – 2021 kabinet-Rutte III

4.5 Menswaardig en effectief migratiebeleid.
In deze tijden is een ongekend aantal mensen in beweging. Zowel mensen die vluchten voor oorlog en instabiliteit in diverse regio’s als migranten met een economisch motief. De wegen die zij zoeken naar met name Europa hebben talloze menselijke drama’s tot gevolg en mensensmokkelaars maken misbruik van de situatie. Tegelijkertijd zetten de asielstroom en opvangvraagstukken in combinatie met integratieproblemen de verhoudingen binnen de Nederlandse samenleving en tussen de Europese lidstaten op scherp. Onderling vertrouwen en sociale cohesie dreigen bij al te grote migratieschokken af te kalven.
Het kabinet zet zich daarom in voor een effectief en menswaardig migratie- en integratiebeleid op nationaal en Europees niveau. Dat omvat de aanpak van de oorzaken van vluchtelingenstromen, het verbeteren  van opvang in de regio, het opvangen van vluchtelingen conform internationale verdragen en het tegengaan van irreguliere migratie. Wie mag blijven, moet snel meedoen. Daarmee vergroten we kansen van nieuwkomers. Wie niet mag blijven, moet snel vertrekken.

Lees het regeerakkoord (blz 50)


Ons standpunt over oorlog en hulp aan mensen in oorlogsgebied.

partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-smallMissies zijn een stuk gecompliceerder geworden aan het begin van de 21e eeuw. Het ministerie van ontwikkelingssamenwerking is inmiddels omgedoopt tot het ministerie van Hulp=Handel. Steeds vaker gaan missies gepaard met geweld en worden de werkelijke bedoelingen van missies omfloerst weergegeven…..


logo-sp-002De militaire interventie van Saudi-Arabië tegen Jemen begon afgelopen zaterdag precies twee jaar geleden. De gevolgen zijn desastreus: ruim tienduizend doden, miljoenen vluchtelingen en een tekort aan zo’n beetje alles. Massale hongerdood dreigt…..


logo_50plus48. Ontwikkelingshulp.  • Nederland houdt zich aan de internationale afspraken als het gaat om het geven van ontwikkelingshulp, maar wil wel nadrukkelijk garanties voor een juiste besteding.  • Het Nederlandse bedrijfsleven moet de koppositie als het gaat om internationale samenwerking verstevigen…..


pvdaEen burgeroorlog, bittere armoede, dreigende hongersnood en nu ook nog een verwoestende cycloon. Weinig blijft de mensen in Jemen bespaard. Terwijl acht op elke tien inwoners afhankelijk is van noodhulp, de gevechten en bombardementen al duizenden burgerslachtoffers eisten, en meer dan zes miljoen mensen ondervoed zijn, krijgt het humanitaire drama in Jemen veel minder aandacht dan bijvoorbeeld


D66 … in Jemen. Het land is verantwoordelijk voor een humanitaire blokkade van Jemen, worden tieners gekruisigd, onafhankelijke bloggers als Raif Badawi veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen …


logo-christen-unie-002….van Saudi-Arabië. Saudi-Arabië blokkeert humanitaire hulp aan Jemen en bombardeert onschuldige burgers in Jemen. Er … van zijn collega’s de Saudische zeeblokkade van Jemen te kunnen opheffen. De fractie van de … het resultaat voor de onschuldige burgers in Jemen. Mocht dit niet leiden tot resultaat, dan…..


logo-vvd-002Opstanden in de Arabische wereld zijn in een aantal jaren uitgegroeid tot bloedige burgeroorlogen. In Syrië, Irak, Jemen en Libië worden die oorlogen gedomineerd door extremistisch-islamitische organisaties zoals ISIS en Al Qaida. Dit soort groepen bedreigt niet alleen de lokale bevolking, maar ook Europa en Nederland…..


cda-logo-150x150 … de misdaden die mensensmokkelaars begaan en de langdurige problemen in Libië Syrië, Irak en Jemen.  Europa mag volgens het CDA de ogen niet sluiten voor het leed van vluchtelingen die getekend worden door de dreiging van oorlog, terreur en conflicten. Aan de andere kant is ‘grenzen dicht’ een kreet van de VVD die niet waargemaakt kan worden…..


logo-groen-links-002 …We moeten de oorzaken van oorlog, onderdrukking, vervolging en honger bestrijden. Zo moeten internationale troepenmachten sneller worden ingezet om vrede te brengen en te bewaren, en moeten schendingen van mensenrechten hard worden aangepakt. Meer ontwikkelingshulp kan bijdragen aan minder armoede, meer werkgelegenheid en beter onderwijs. Zolang we de redenen om te vluchten niet wegnemen, hebben we de morele verplichting om asiel te verlenen. Die verplichting is ook vastgelegd in internationale verdragen……


 Geen Standpunt of informatie.

denk2 forum-voor-democratieimages pvv2 logo-sgp-002


Info RijksoverheidWikipedia en Twitter.

Bekijk de politieke successen van de partijen.

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  26-7-2017

Dit is geen commerciële website. De reclame is uitsluitend bedoeld om de onkosten te dekken.
//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2455691876686809”,
enable_page_level_ads: true
});
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.