Openbaar Vervoer


Ons standpunt over het openbaar vervoer

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan op het logo van een partij voor meer informatie.

cda-logo-150x150ProRail, NS en de regionale spoorbedrijven krijgen de ruimte om de prestaties op het spoor verder te verbeteren. Een dure en tijdrovende reorganisatie van de positie van ProRail helpt daar niet bij.


logo-christen-unie-002De ChristenUnie wil de positie van het openbaar vervoer vergroten en versterken. De OV-ambities moeten hoger door middel van investeringen in reistijdverbetering, frequentieverhoging en directe verbindingen….


 D66Mobiliteit is een levensbehoefte. Nederland kenmerkt zich door een dicht netwerk van steden, dorpen en wegen. Door het groeiend aantal auto’s en gereden kilometers bereiken we de grenzen van de capaciteit van ons wegennet….


 denk2We investeren in een goedkoper, veiliger en betaalbaar openbaar vervoer in Nederland….


 logo-groen-links-002Reizen hoort bij het leven. Iedereen wil snel en gemakkelijk naar werk, vrienden of familie kunnen. Om dit niet ten koste te laten gaan van natuur en schone lucht, geven we ruim baan aan de fiets en schone vervoersmiddelen, en investeren we in openbaar vervoer…..


  pvdaOpenbaar vervoer hoort betaalbaar, schoon en veilig te zijn. Reizigers moeten van deur tot deur gemakkelijk en voor een betaalbare prijs kunnen reizen……


 partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-smallDe Partij voor de Dieren wil stimuleren dat vervoer milieuvriendelijker wordt. Er moet niet geïnvesteerd worden in nog meer asfalt, maar in betrouwbaar, toegankelijk en betaalbaar openbaar vervoer, ook op het platteland en ook voor mensen met een beperking…..


 logo_50plus• AOW-gerechtigden kunnen buiten de spits tegen voordeliger tarief gebruikmaken van openbaar vervoer.
• De overheid zorgt voor ‘deur-tot-deur’ maatwerk en kostenreductie voor de reiziger.
• Bij elk perron en elke halte komen zitplaatsen voor ouderen en gehandicapten…..


 logo-sgp-002Openbaar vervoer moet goed toegankelijk zijn voor gehandicapten. Het Rijk moet meer investeren in regionaal openbaar vervoer. Niet de vervoervraag moet leidend zijn, maar de ambitie om regionaal OV op te plussen tot een samenhangend netwerk van OV…..


 spRegeringen hebben de afgelopen jaren veel te weinig geïnvesteerd in het openbaar vervoer (OV). De NS maakt de afgelopen jaren tientallen miljoenen winst, vooral ook door de exploitatie van vastgoed. Tariefsverhogingen zijn helemaal niet nodig als de regering de NS niet als melkkoe gebruikt om zoveel mogelijk dividend te halen…..


 logo-vvd-002 Openbaar vervoer is voor ons een van de keuzes die mensen hebben als ze van A naar B willen gaan. Het is dus belangrijk voor de keuzevrijheid in het verkeer. Zeker in drukke gebieden als de Randstad is het onmisbaar.


Wat kun je bij ons nog meer vinden over het openbaar vervoer?

cda-logo-150x150 logo-christen-unie-002 D66 denk2 logo-groen-links-002 pvda partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small pvv2 logo_50plus logo-sgp-002 sp logo-vvd-002


Geen Standpunt of informatie.

https://forumvoordemocratie.nl/verkiezingsprogramma


Informatie over dit thema bij:  RijksoverheidWikipedia en Twitter.  

Bekijk de politieke successen van de partijen.

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  12-08-2017

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.