Referendum

Kies een standpunt in de menubalk en klik hier onder op het logo van een partij.


Ons Standpunt

cda-logo-150x150 Het CDA is nooit voorstander geweest van het houden van referenda. Het vergroot en verscherpt de tegenstellingen in de samenleving…..

logo-christen-unie-002 De ChristenUnie is geen voorstander van een raadgevend referendum…


D66 D66 is voor democratische vernieuwing en voor het betrekken van mensen bij de besluitvorming van de overheid…..


https://forumvoordemocratie.nl/verkiezingsprogramma Forum voor Democratie wil invoering van bindende referenda en volksinitiatieven, vergelijkbaar met het zeer succesvolle Zwitserse model. Dit is de enige manier om de invloed van het partijkartel serieus terug te dringen en de macht van de partij-elites te doorbreken….


logo-groen-links-002 GroenLinks wil dat burgers meer worden betrokken bij het openbaar bestuur. Er moet geëxperimenteerd worden met nieuwe manieren waarop burgers invloed en inspraak kunnen hebben in het openbaar bestuur…. 


pvda Wij willen dat mensen zelf de toekomst van ons land kunnen bepalen.  Het referendum als raadpleging.  De PvdA maakt zich daarom  hard voor allerlei experimenten met nieuwe vormen van democratische betrokkenheid…. 


partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small Het democratische gehalte van de besluitvorming in Nederland is dringend aan versterking toe. De kloof tussen burger en politiek is groot en het vertrouwen in de politiek is laag. De Partij voor de Dieren wil dat vormen van directe democratie zoals referenda een prominentere plaats krijgen…. 


logo_50plus • Er komen bindende regionale en landelijke referenda. Ook de bevolking kan onder wettelijke voorwaarden een (bindend) referendum voorstellen. Directe democratie als aanvulling op de parlementaire democratie. 50PLUS laat zich graag inspireren door het beleid in Zwitserland…..


logo-sgp-002 ….. Referenda houden daarom geen rekening met complexiteit van de problematiek. De SGP wil daarom geen referendum mogelijk maken in de Grondwet.


sp  De meeste mensen willen meer te zeggen hebben over belangrijke politieke kwesties. De SP heeft veel voorstellen om onze democratie te versterken. Door mensen meer zeggenschap te geven over de politiek, door invoering van een correctief referendum, waarmee mensen de door hen gekozen politici kunnen corrigeren….


logo-vvd-002  Ze brengen complexe problemen terug tot een te simpele vraag. Wij willen de bestaande referendumwetgeving dus ook intrekken. De wet is slecht ontworpen en heeft geen meerwaarde getoond…..


Wat kun je bij ons nog meer vinden over dit thema?

cda-logo-150x150 logo-christen-unie-002 D66 denk2 logo-groen-links-002 pvda partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small pvv2 logo_50plus logo-sgp-002 sp logo-vvd-002 


Informatie over dit thema bij:  RijksoverheidWikipedia en Twitter.  

Bekijk de politieke successen van de partijen.

Deze pagina is gemaakt of aangepast op  16-10-2017  vergelijk politieke standpunten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.