Alcohol

Kies een standpunt in de menubalk en klik dan hieronder op het logo van een partij voor meer informatie.

Uit het regeerakkoord 2017 – 2021 kabinet-Rutte III

We steunen de doelstelling om te komen tot een rookvrije generatie en verhogen de tabaksaccijns. Problematisch alcoholgebruik wordt aangepakt.

Lees verder (blz 13)!


Ons standpunt over alcohol. 

partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-smallDe Partij voor de Dieren vindt dat preventie de basis is van een goede gezondheidszorg. Gezonder leven, eten en bewegen spelen een belangrijke rol als het gaat om het voorkomen van ziekte en ongemak. Wij zijn dan ook voorstander van een leeftijdsgrens van 18 jaar…..


logo-groen-links-002GroenLinks vindt het prima dat de leeftijdsgrens voor het kopen van licht alcoholische dranken is verhoogd van 16 naar 18 jaar. Alcohol is namelijk slecht voor de gezondheid van jongeren, zowel op korte als op de lange termijn…..


logo_50plus 28. Drugsbeleid en alcohol.  De overheid moet een duidelijk, actief en integraal ontmoedigingsbeleid voeren t.a.v. alcohol, roken en drugs…..


pvdaAlcohol en jongeren zijn geen goede combinatie. Alcohol bedreigt hun gezondheid en ontwikkeling. De PvdA vindt dat mensen zich beter bewust moeten worden van deze schadelijke effecten…..


D66D66 wil een goede voorlichting over alcohol- en drugsgebruik voor jongeren en hun ouders en docenten. D66 wil strenger toezien op de handhaving van de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol en drugs…..


logo-vvd-002Tabak en alcohol zijn slecht voor je. Daarom beschermen we onze kinderen ertegen. Drank en rookwaren mogen niet verkocht worden aan kinderen onder de 18. Verder zorgen we voor goede voorlichting. Maar we willen de regels voor volwassenen niet nog strenger maken dan ze al zijn…..


logo-sgp-002Drank maakt meer kapot dan je lief is. Alcoholmisbruik leidt in de praktijk niet alleen tot levensgevaarlijke verkeersituaties, maar ook tot ongelukken met dodelijke afloop. Ook geweld, agressie en vandalisme zijn veelal gerelateerd aan overmatig drankgebruik…..


cda-logo-150x150Het CDA is tegen alle vormen van drugs….     Wij willen daarnaast dat de overheid een breed tabaks- en alcohol ontmoedigingsbeleid voert, onder andere door een stapsgewijze verhoging van accijns op tabak en alcoholhoudende dranken.


Hoe hebben wij ons ingezet voor dit thema?

partij-voor-de-dieren-pvdd-logo-2015-small sp logo-groen-links-002 logo_50plus pvda D66 logo-christen-unie-002 logo-vvd-002 logo-sgp-002 cda-logo-150x150 denk2 pvv2 


 Geen Standpunt of informatie.

forum-voor-democratieimages


Info Rijksoverheid  wikipedia  Trimbosinstituut  Twitter

Bekijk de politieke successen van de partijen.

Deze pagina is gemaakt of aangepast op 31-10-2017

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: “ca-pub-2455691876686809”,
enable_page_level_ads: true
});
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.